Управління Держохорони оприлюднило пам'ятку відносно взаємодії співробітників УДО України з представниками засобів масової інформації. Відповідний документ з’явився на сайті УДО.

«Співробітник УДО уповноважений взаємодіяти із ЗМІ, ознайомлювати журналістів з правилами і вимогами режиму», - сказано в документі.

Згідно «вимогам режиму», журналіст повинен знаходитися у визначених для роботи преси місцях, «не заважати вільному пересуванню посадової особи відносно якої здійснюється держохорона, не залишати особисті речі в місцях, де присутність преси не передбачена протоколом, припиняти проведення зйомки після закінчення заходу на об'єктах, відносно яких здійснюється держохорона і тому подібне», повідомляє «Українська правда».

«У разі прибуття представників ЗМІ на захід, що охороняється, який за своїм розкладом не передбачає освітлення події ЗМІ, журналістам пропонується звернутися у відповідну прес-службу держоргану влади», - наголошується в документі.

Також наголошується, що «в пункті допуску для преси постійно знаходиться співробітник УДО, уповноважений взаємодіяти з представниками ЗМІ і відповідальним співробітником прес-служби, яка проводила акредитацію».

В УДО також зазначають, що «з повагою ставляться до роботи представників ЗМІ, вважають свободу слова невід'ємним принципом української демократії».

«Проте, особливістю діяльності спецслужб є те, що під час здійснення покладених на них завдань більшість питань в їх роботі не можуть публічно обговорюватися», - пояснюють в повідомленні.

«Зокрема, в діяльності УДО України це стосується відомостей про організацію і здійснення заходів, направлених на забезпечення безпеки посадових осіб і об'єктів, відносно яких здійснюється держохорона», - сказано в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

499