Міністерству закордонних справ варто створити окремий орган, який займатиметься проблемами отримання віз. Таку думку в інтерв'ю кореспондентові ForUm’у висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Розв’язання конфліктних ситуацій і переговорний процес у спрощенні візового режиму – це завдання дипломатів. Це їхня безпосередня функція, ніхто інший не може цим займатися з точки зору міжнародного права. Можливо, МЗС серед своїх підрозділів варто виділити окремий орган, який займатиметься проблемами отримання віз», - зокрема, зазначив він.

За його словами, депутати можуть надавати певне сприяння, при необхідності регулюючи або вносячи зміни до національного законодавства або вчасно ратифікуючи міжнародні угоди, які підписує українська сторона. Депутати можуть також розв’язати проблему по лінії міжпарламентських зв'язків: «У тій же конфліктній ситуації з Чехією депутати можуть підключитися до переговорного процесу і розв’язати цю проблему».

«Громадські організації також можуть контролювати ситуацію з візами, але саме МЗС і парламент повинні проводити спеціальні розслідування щодо віз і спрощувати процедуру їх отримання», - підсумував він.

Як раніше писав http://for-ua.com/ForUm, у Львові виник скандал з видачею чеських выз. З червня 2008 року по січень 2009-го у консульстві Чехії була платна телефонна реєстрація на подання документів (стягували приблизно $20).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

368