Міністерство оборони України планує до 2010 року скоротити кількість державних підприємств, що знаходяться в його підпорядкуванні, з 215 до 40 або на 81,4%.

Про це повідомив в інтерв'ю щоденної газети «День» заступник міністра оборони України Володимир Бойко, яке у вівторок цитує прес-служба військового відомства.

Процес скорочення пройде в рамках реформування промислового комплексу Збройних сил.

Як уточнив заступник міністра, мова, зокрема, йде про приватизацію, реорганізацію і передачу компаній іншим органам влади.

Зокрема, Міністерству аграрної політики планується передати 23 сільськогосподарські підприємства, реорганізації підлягають 10 військових лісових господарств і ряд підприємств військової торгівлі, побутових комбінатів. Вже до кінця 2007 року планується приватизувати 15 держпідприємств Міноборони, повідомив він.

За словами заступника міністра, "таким чином, Міноборони позбудеться збиткових і непрофільних компаній", передає «Інтерфакс-Україна».

"Військове відомство залишить у своєму складі тільки прибуткові і стратегічні виробництва", - підкреслив він, уточнивши, що в підпорядкуванні відомства сьогодні знаходиться більше 20 підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. До числа тих підприємств, які не підлягають приватизації, заступник міністра відніс "Севастопольський морський завод ім. Орджонікідзе" і Одеський авіаційний завод "Одесавіаремсервіс".

Вже до кінця 2007 року кількість держпідприємств планується скоротити на 40%, повідомив він.

В числі значущих проблем промкомплексу Міноборони заступник міністра виділив проблему оновлення основних фондів підприємств комплексу.

За даними військового відомства, в першому кварталі 2006 року об'єм виробництва промислового комплексу Міноборони склав 305,4 млн. грн., що на 1,8% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

361