Постраждалі особи внаслідок застосування ворогом отруйної речовини невідомого походження в місті Маріуполь знаходяться у відносно задовільному стані, повідомляє полк Азов.

«Контакт цивільних осіб з речовиною був мінімальним, адже епіцентр ураження був на певній відстані від місця перебування людей. Дещо ближче перебували військовослужбовці. Втім зараз обстежити місце подій в повній мірі через ворожий вогонь  неможливо, адже росіяни продовжують провадити тактику приховування власних злочинів», - йдеться у повідомленні.

 

 


Серед постраждалих цивільних найгірший стан - у літньої жінки
Основна симптоматика постраждалих: гіперемія обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість та печія в ділянці ротоглотки, слизових ділянок очей.

Наразі відомо, що ворогом було застосовано отруйні речовини або сильнодіючі отруйні речовини переважно задушливої дії. Втім через перебування в повній блокаді їх токсикологічний аналіз неможливий. Основним завданням є спостереження за станом особового складу та можливими наслідками від отруєння.

 

 

Раніше полк повідомив, що окупанти застосували проти українських військових та цивільних осіб в місті Маріуполь отруюючу речовину невідомого походження. Її скинули з ворожого БПЛА.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

101