За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва слідчими Дарницького УП ГУНП у Києві повідомлено про підозру двом громадянам України у шахрайському заволодінні майном за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що підозрювані, дізнавшись про тимчасову відсутність у Києві орендатора приміщення, у якому зберігалося його майно, вирішили ним заволодіти.
 
Так, зловмисники повідомили потерпілому, який через проведення бойових дій тимчасово переїхав в Кіровоградську область, що співробітники поліції начебто провели обшук у орендованому ним приміщенні та вилучили ящики з його товаром.
 
На підтвердження цієї інформації шахраї надали потерпілому підроблений акт про примусове відчуження або вилучення майна, а також повідомили, що вилучене майно буде передано на потреби територіальної оборони.
 
Увівши чоловіка в оману, зловмисники привласнили його майно загальною вартістю 1,8 млн гривень та розпорядились ним на власний розсуд.
 
Наразі обом особам повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39