Угорщина не хоче ризикувати життям та безпекою угорського народу та не дозволить постачання зброї Україні через свою територію, а також не відмовиться від російських нафти та газу, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

«Учора на саміті прем'єр-міністрів Євросоюзу Володимир Зеленський повторив дві відомі вимоги українців: дозволити постачання зброї через нашу країну та одночасно припинити купувати природний газ та нафту у Росії. Ми розуміємо, що президент України та український народ важливіші за все. Проте для нас безпека Угорщини і угорського народу має першорядне значення. Ми зробимо все, що в наших силах, щоб утримати Угорщину від війни, тому ми не допустимо постачання зброї на нашу територію», - написав Сіярто у фейсбуці.

За його словами, ці постачання стануть військовою мішенню для знищення, і Угорщина не хоче ризикувати життям та безпекою угорського народу, передає Інтерфакс-Україна.

«Водночас ми не дозволимо угорському народу розплачуватись за війну. Припинення постачань природного газу та нафти з Росії унеможливило б забезпечення Угорщини енергією і водночас призвело б до різкого збільшення накладних витрат. Тому ми, як і раніше, не підтримуємо поширення санкцій на постачання енергоресурсів», - наголосив Сіярто.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40