В Офісі генерального прокурора є кілька оперативних версій, де може ховатися нардеп Віктор Медведчук. Всі вони відпрацьовуються, сказала генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в інтерв’ю Українській правді.

«Де він може бути? Є кілька оперативних версій. Сказати, що ми думаємо, що він десь в Москві і ми не доберемося до нього – я так не можу. Ми їх відпрацьовуємо. Щоб ви розуміли, у генеральної прокуратури немає ні оперів, ні слідства, тому ми координуємо цю діяльність і тримаємо на пульсі», - сказала вона.

УП запитувала Венедіктову, чи правда, що для пошуку Медведчука  створена спеціальна група працівників СБУ та генпрокуратури, яка проводила вже обшуки, зокрема, на Закарпатті.  

«Це конфіденційна інформація. Я не можу озвучувати цю інформацію. Слідчі дії тривають. Можу лише частково підтвердити вашу інформацію про те, що є група людей, які розшукують і проводять слідчі дії. Обшуки проходять у багатьох містах, не буду казати де», - зазначила Венедіктова.

Також  УП запитувала, як Медведчуку вдалося втекти з-під домашнього арешту. 

«Одна із версій мені відома. Ми її перевіряємо у межах кримінального провадження. Щоб ні на кого не показувати пальцем поки у нас йде війна – ми теж працюватимемо з цим. Як тільки у мене буде результат і люди, які реально винні у тому, що він утік – я це розкажу», - запевнила вона. 

Журналісти також уточнили, чи у ОГП є дані, що нардеп перетнув державний кордон. 

«Ні. Якщо він перетнув кордон, це, звичайно, був незаконний перетин. Тому офіційних даних, що він перетнув кордон у нас немає. Їх не могло і бути, тому що це історія поза законом», - каже генпрокурор.

Як повідомлялося, народного депутата, голову політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

27 лютого радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що Медведчук, підозрюваний у справі щодо постачання вугілля з окупованого Донбасу, втік з-під домашнього арешту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

75