До онлайн-навчання у закладах освіти Львівської міської територіальної громади з кожним днем долучається все більша кількість учнів. Станом на сьогодні, 16 березня, навчаються 73 тисячі львівських учнів 1-11 класів та 2115 вимушено переміщених українців, повідомляє міськрада.

Практично усі заклади загальної середньої освіти Львова приймають внутрішньо переміщених людей з усієї України, відповідно очне навчання у приміщеннях шкіл зараз є неможливим.

З 14 березня навчальний процес у школах Львівської міської територіальної громади відновили в онлайн-форматі. Окрім львів’ян дистанційне навчання організовується для внутрішньо переміщених дітей, які проживають у закладах освіти, та для внутрішньо переміщених дітей, які проживають у місті Львові, за межами закладів освіти.

Станом на сьогодні у закладах загальної середньої освіти Львівської МТГ навчається близько 73 тисячі учнів 1-11 класів з використанням дистанційних технологій, що становить 84% від загальної кількості школярів. Окрім того, дистанційне навчання організовано для 115 дітей внутрішньо переміщених українців, які проживають у приміщеннях шкіл, а також організовано для 2000 дітей, які тимчасово проживають у місті Львові за межами закладів освіти.

Слід зазначити, що кількість охочих долучитися до дистанційного навчання у львівських школах щодня зростає. Про можливість такого навчання внутрішньо переміщені особи отримують інформацію від працівників центрів, які реєструють внутрішньо переміщених осіб, від волонтерів та від представників Львівської міської ради. Щоб дитина могла долучитись до онлайн-навчання, її батьки повинні звернутися до керівника найближчого закладу освіти із заявою щодо організації цього процесу.

Додамо, зараз у закладах освіти Львівської МТГ проживає в середньому від 40 до 100 осіб. Для них облаштовані ліжкомісця, а також на харчоблоках закладів освіти волонтери готують їжу. Для дітей внутрішньо переміщених осіб педагогічні працівники організовують дозвілля: для них облаштовані окремі кімнати, у яких діти грають ігри, шахи, малюють, читають, дивляться мультфільми тощо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

13
Теги