Лідери Майдану, які називають себе борцями за демократію і європейські цінності і ще недавно обурювалися диктаторським режимом Януковича, сьогодні узурпували владу. На догоду революційній доцільності вони порушують все - від регламенту Верховної Ради до положень Основного Закону. Таку думку у своєму блозі висловив Віктор Медведчук, лідер Громадського руху «Український вибір».

«Прийняття під покровом ночі змін у Бюджетний і Податковий кодекси, а також державного бюджету на 2015 рік нагадувало постановку в театрі абсурду. Життєво важливі для країни закони обговорювалися та узгоджувалися кулуарно, під час тривалих перерв, оголошуваних по черзі то Гройсманом, то Парубієм, то пані Сироїд, що ратує за розвинений парламентаризм . «Коаліціянти» навіть не дозволили представникам опозиції взяти участь в обговоренні. Спікер просто не надав їм слово», - написав Медведчук.

На думку Медведчука, лідери Майдану, які ще вчора обурювалися диктаторським режимом Януковича, сьогодні узурпувала владу.

«18-годинне засідання ВР 28-29 грудня поставило під загрозу саме існування парламентаризму в Україні. Зміни в Бюджетний і Податковий кодекси, за якими країна буде жити вже з 1 січня, приймалися з голосу, депутати не бачили, за що голосують. Прем'єр зачитував, «коаліціянти» вносили правки, зал голосував. Дружно, струнко, натхненно. Майже як за Чечетова», - іронізує громадський діяч.

Він обурений фактом голосування «за порожній бланк Держбюджету, скріплений підписами 233 депутатів».

«Бюджет боргового зашморгу і фіскального преса, який самі ж члени коаліції назвали «кулявлоб для народу», прийнятий. Тоталітаризм, званий демократією, - не демократія. Проєвропейська «демократична» влада поповнила список законів, які за своєю антинародною суттю порівнянні з «законами 16 січня» від режиму Януковича», - підсумував Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52