Масштабний обмін полоненими, що відбувся нещодавно, - це тільки початок процесу звільнення за схемою «всіх на всіх». Про це повідомляє прес-служба Громадського руху «Українського вибору».

На цьому тижні 150 українських військових були передані київській владі і 222 людини - ДНР та ЛНР.

«Як з'ясувалося, переговори про обмін полоненими йшли важко, процес міг бути зірваний. Але в результаті сторони змогли домовитися, і значною мірою завдяки тому, що український політик Віктор Медведчук дав особисті гарантії виконання Україною зобов'язань. Лідер Громадського руху «Український вибір» не тільки був присутній під час обміну полоненими, але й особисто супроводжував їх з Луганська і Донецька для того, щоб домогтися гарантування їхньої безпеки і нормального поводження», - йдеться в повідомленні.

«Міністр оборони самопроголошеної ДНР Володимир Кононов заявив, що обмін полоненими став можливий лише завдяки сприянню Медведчука», - зазначає прес-служба.

«Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Москва високо оцінила роль Медведчука у досягненні домовленостей про обмін полоненими. «Його конструктивні контакти показали, що подібний діалог є безальтернативним для налагодження атмосфери довіри та досягнення конкретних результатів у руслі врегулювання конфлікту в Україні», - цитує прес-служба слова Пєскова.

«Медведчук виступає за встановлення в Україні прямої демократії, приєднання країни до Митного союзу і перехід до федеративного устрою», - нагадується у повідомленні.

«Минулого літа Медведчук виступив посередником у попередніх переговорах між ОБСЄ, київською владою і керівництвом ДНР та ЛНР», - йдеться в матеріалі телеканалу «Росія 24».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом