У Сумах сьогодні перший заступник глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук представив адміністративно-господарському активу регіону нового голови Сумської облдержадміністрації Миколи Клочко.

На церемонії представлення були присутні близько 300 осіб. Ковальчук зачитав указ про призначення Клочка та вручив йому відповідне посвідчення.

Перший заступник глави АП зазначив, що Сумська область отримала керівники не «варяга», а людини, яка чудово орієнтується в проблемах регіону і користується авторитетом.

«У Миколи Клочка свідома позиція, він довів здатність керувати регіоном, керуючи обласною радою», - підкреслив Ковальчук, повідомляє УНІАН.

Він побажав Клочко пропрацювати на новій для нього посаді мінімум до закінчення каденції призначив його Президента.

У свою чергу Клочко подякував Президенту України Петру Порошенку за надану йому довіру і пообіцяв працювати на благо Сумщини і країни в цілому.

Він заявив, що серед головних завдань бачить швидке і ефективне проведення реформ, переорієнтацію промисловості регіону на європейський ринок, боротьбу з корупцією, а головним ворогом назвав «нездар і ледарів, які нічого не хочуть робити».

При цьому Клочко пообіцяв, що проведе швидкі і прозорі кадрові призначення, при яких головними критеріями відбору будуть патріотизм, професіоналізм і бажання працювати чесно.

Клочко зможе повноцінно приступити до своїх обов'язків лише після новорічно-різдвяних свят, так як на даний момент юридично є головою Сумської облради, який збереться на сесію тільки 15 січня. Поки ж тимчасово виконувати обов'язки голови Сумської ОДА раніше буде Іван Боршош.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 грудня Президент України Петро Порошенко призначив Миколу Клочка головою Сумської обласної державної адміністрації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27