Внутрішній державний борг України зросте ще на 100 мільйонів гривень. Таку думку Forum'у висловив економічний експерт Олександр Охріменко, коментуючи зростання державного боргу України до рівня більше трильйона гривень.

«Що стосується погашення внутрішнього боргу - буде звичайна емісія гривні. Іншого шляху немає і навіть у держбюджеті заплановано випуск нових облігацій на суму старого боргу, щоб погасити його. При цьому він зросте ще на близько 100-120 мільйонів гривень», - зазначив Охріменко.

При цьому експерт наголосив, що обслуговувати зовнішній борг без зарубіжних коштів Україна не зможе.

«Стосовно зовнішнього боргу - вся надія на МВФ і Світовий банк, тому що інші нам гроші не дають і не обіцяють дати, а МВФ хоча б обіцяє. Якщо він дасть кошти - будемо обслуговувати (зовнішній держборг - Ред.), не дасть - буде дефолт (в Україні - Ред.), - підсумував економіст.

Нагадаємо, 26 грудня Мінфін повідомив, що станом на 1 грудня 2014 року державний і гарантований державою борг України вперше в історії нашої країни подолав символічний рубіж в 1 трильйон гривень і становив 1 трлн 037 млрд 898 млн 479 тис. грн., 54,3% від цієї суми припадає на зовнішній борг (595,117 млрд грн). 42,7% - на внутрішній (442,781 млрд грн).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

93