Президент України Петро Порошенко призначив нових заступників глави Адміністрації Президента, повідомили Forum'y в прес-службі Глави держави.

Так, Президент підписав указ про призначення Віталія Ковальчука першим заступником, Ростислава Павленка та Андрія Таранова - заступниками глави Адміністрації Президента.

«Всі новопризначені заступники протягом останніх місяців працювали в команді Президента України і проявили себе кваліфікованими фахівцями. Те, що їм не доведеться витрачати час на входження в стан справ, - чимала перевага. Впевнений, що на своїх нових посадах вони будуть успішними управлінцями кожен у своїй галузі», - прокоментував призначення голова Адміністрації Президента України Борис Ложкін.

Віталій Ковальчук на посаді першого заступника глави Адміністрації буде відповідати за регіональну політику. Народний депутат VII і VIII скликань до останнього часу працював заступником голови фракції «Блок Петра Порошенка». На президентських виборах очолював штаб Петра Порошенка. Має дві вищі освіти - за спеціальністю «Правознавство» (Київський національний університет їм. Т. Р. Шевченка) та «Державне управління» (Національна академія державного управління при Президентові України).

Ростислав Павленко в АПУ буде відповідати за внутрішню політику. У липні 2014 року був призначений радником Президента України. Політолог, політик, викладач. Народний депутат VII скликання від партії «УДАР», був головою підкомітету з питань науки, інноваційної діяльності та інтелектуальної власності Комітету з питань науки і освіти, і VIII скликання. Закінчив факультет суспільних наук Національного університету «Києво-Могилянська академія». У 1998 році закінчив магістратуру з політології в Центрально-Європейському університеті. Кандидат політичних наук, доцент.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37