Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про прихильність Президента України Петра Порошенка до Мінських домовленостей. Про це Лавров заявив, відповідаючи на питання журналіста про наявність в Україні «партії війни», очолюваної, за словами коресподента, прем'єром Арсенієм Яценюком і секретарем РНБО Олександром Турчиновим і «партії миру», очолюваної Президентом Петром Порошенком, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

«Для нас головне - не слова, а справи. Що стосується справ, то ми відчуваємо прихильність Президента України Петра Порошенка до Мінських домовленостей, його бажання домогтися їх виконання, що було підтверджено 22 грудня під час телефонної конференції за участю президентів Росії, України, Франції та Канцлера Німеччини», - заявив він.

За словами глави МЗС РФ, вже починається відведення важких озброєнь, йде робота «на землі» безпосередньо «між українськими військовими та представниками ополчення з допомогою російських офіцерів, які були направлені для участі в ній на особисте запрошення українського Президента Порошенка. Сподіваюся, що вже в найближчі дні це допоможе просуватися швидше, ніж досі. Принаймні, всі фіксують різке зниження інцидентів, перестали гинути люди. Є поодинокі випадки жертв, але це небо і земля у порівнянні з тим, що було».

«Про те, хто чого хоче в лавах нинішнього українського керівництва, можна судити за їх заявами. Хоча дуже часто вони роблять подібні заяви, наприклад, НАТО, пояснюючи це тим, що товариство «заведене» і необхідно відповідати його очікуванням. Але ці очікування створюються багато в чому українським керівництвом, яке, починаючи з державного перевороту і продовжуючи наступними подіями, нагнітало русофобські настрої, по суті, оголосило війну всьому російському - культурі, мові, традиціям, історії, у тому числі російській історії на території України, історії Другої світової війни», - додав Лавров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом