Падіння ВВП України в 2015 році може скласти 5-6%. Таку думку висловив у коментарі ForUm'у співзасновник Громадянської платформи «Нова країна» Андрій Длігач.

«Еволюційний прогноз на наступний рік - це падіння ВВП на рівні 5-6%. Але це еволюційний прогноз з урахуванням того, що уряд буде робити те ж саме, що і зараз. Є оптимістичний прогноз з урахуванням впровадження програм, підготовлених економічним сектором громадянського суспільства. Це зростання ВВП на 2%, а в 2016 - на 10%», - сказав Длігач.

Основними джерелами збільшення доходів казни Длігач назвав детінізацію економіки, зростання секторів малого та середнього бізнесу за рахунок дерегуляції та відновлення споживчих ринків, повернення грошей в Україну через фондовий ринок і споживання.

«Навіть без істотного збільшення експортної складової і зовнішніх інвестицій це реалістичний сценарій. Але ми прогнозуємо, що в наступному році продовжиться тенденція падіння експорту в Росію. Більшість харчовиків вже зменшили свої поставки в РФ до 90% (пиво, кондитерка тощо). Машинобудування критично буде заміщатися Росією прискореними темпами. Тому експорт в РФ буде падати. І ми не зможемо в 2015 році повністю компенсувати іншими ринками», - переконаний він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33
Теги