У наступному році на армію буде направлено 5,2% ВВП, заявив міністр фінансів України Наталія Яресько сьогодні на прес-конференції, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«5,2% ВВП наших витрат буде спрямовано на армію. Україна знаходиться в стані воєнного  конфлікту. Дійсно, саме сьогодні наша держава бореться за свою свободу і незалежність. Ми не маємо права програти, інакше існування України як держави опиниться під загрозою. Україна повинна захистити свою територіальну цілісність і суверенітет. Це - висока мета, яка має високу ціну. Тому ми не маємо морального права зменшити витрати на оборону», - заявила Яресько.

«Хто не хоче годувати свою армію - годуватиме чужу», - наголосила вона під час виступу, повідомляє УНІАН.

За словами міністра, протягом всього воєнного конфлікту на Донбасі українська армія відчуває підтримку простих громадян і волонтерів.

«Це підтримка і моральна, і матеріальна. Держава не має права перекладати тягар війни на плечі громадян. Армія з народом. Влада - з армією», - заявила Яресько.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді державний бюджет на 2015 р. з доходами 475 млрд грн і витратами 527 млрд грн. Також згідно з проектом держбюджету-2015, на оборону закладено 82,9 мільярда гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32