У 2014 році в Україні склався величезний розрив між політичними змінами і провалом в економіці. Таку думку висловив у коментарі Forum'у екс-заступник міністра економіки Володимир Рябошлик.

«Рік, що минає, - це величезні політичні зміни. Але, як економіст, я хочу відзначити, що склався величезний розрив між політичними змінами, військовим героїзмом та відставанням в економічній сфері», - сказав Рябошлик.

За його словами, світ поставив Україні двійку з економіки.

«Ще працює інерція старої економічної машини. Є надування щік, претензії на реформи, а самих реформ немає. Зверну увагу на очевидні моменти. Всі клянуть «золотий унітаз», але Україна залишається єдиною в світі країною, де податок на нерухомість беруть не з вартості, а з голого квадратного метра. Не можна заховати палаци в тінь, але ховають закон про нормальний європейський податок на вартості. Потенціал надходжень до бюджету від нього - 50 млрд грн. Затягування пасків стосується лише народу. Ця стара-нова влада уникає непопулярних реформ для олігархів», - переконаний колишній заступник міністра.

 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

61