В Україні імітують реформи. Таку думку висловив у коментарі ForUm'у екс-заступник міністра економіки Володимир Рябошлик.

«Якщо ми поглянемо на розрекламовану податкову реформу і на коаліційну угоду, то там говориться, що в Україні найбільший європейський податок на нерухомість. Але питання нормального оподаткування залишається поза обговоренням, так само, як і боротьба з комунальною мафією. Це імітація реформ», - сказав Рябошлик.

На його переконання, складається певна «рівновага»: Україна імітує реформи, а Захід імітує допомогу Україні.

«Вже оголосили про боротьбу проти заниження цін експортерами та вивезення капіталу за кордон. В Україні експортний метал показують за низькими цінами, а насправді продають дорожче. Також обіцяли скасувати договір про подвійне оподаткування з Кіпром. Але, вибачте, Янукович ще в середині 2013 року ввів ці хоч і напівринкові, але закони. Вони не застосовувалися навіть за нової влади. А коли стало незручно мовчати, то оголосили, що збираються цим зайнятися», - переконаний він.

«Для використання наших прихованих внутрішніх резервів потрібна політична воля, а у нас тільки боротьба і маніпуляція масовою свідомістю. Якщо будуть розкриті резерви для наповнення бюджету, то економічна ситуація в Україні стане іншою. І коли ми говоримо, що потрібно знімати з посади Гонтареву, то це тільки частина проблем на економічному фронті. Якщо ми зможемо наповнити бюджет, то розірвемо порочне коло, коли є емісія, яка тягне за собою інфляцію і девальвацію. Ми можемо сформувати бездефіцитний бюджет і повернутися до курсу 8, а то й менше», - впевнений Рябошлик.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

74