У виконкомі громадського руху «Український вибір» заявили, що непрофесійність членів президії Верховної Ради, «договірняки» при розподілі портфелів і лобіювання потрібних законів вже навесні 2015 року довіру до Ради «наблизять до рівня статистичної похибки».

У Медведчука вважають, що віце-спікер Ради Оксана Сироїд неадекватно оцінює роботу парламенту, заявляючи про створення в Україні справжнього парламентаризму.

«Перезавантажений» парламент-2014 успадкував найгірші з недоліків своїх «папєрєдніків»: все ті ж кулуарні торги, продавлювання потрібних законопроектів, політичний лобізм, «шахматки» і голосування пакетом, кнопкодавство, бійки та блокування трибуни. Щодо відкритості і прозорості, відповідальності та ефективності законодавчого органу говорити не доводиться», - стверджують в «Українському виборі».

Крім того, у Медведчука прогнозують, що громадяни не пробачать нинішньому складу парламенту «непрофесійність членів президії ВР, постійні перерви в діяльності парламенту, «договірняки» при розподілі портфелів і лобіювання потрібних законів».

«Впевнені, що вже навесні 2015 року довіра до такої Раді наблизиться до рівня статистичної похибки», - прогнозують в «УВ».

У виконкомі руху нагадали, що відродженням розвиненого парламентаризму Україна зобов'язана Конституції 2004 року, автором якої є Віктор Медведчук.

«Саме конституційна реформа, що перетворила Україну з президентсько-парламентської в парламентсько-президентську республіку, встановила ефективну модель державного управління, яка - будь вона збережена - вберегла б країну від трагічних подій 2013-2014 років», - підкреслили в «Українському виборі».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом