Киргизстан має намір вступити в Євразійський економічний союз 9 травня 2015 року. Про це президент країни Алмазбек Атамбаєв повідомив на спільній прес-конференції в Москві з президентами РФ, Казахстану, Вірменії та Білорусі за підсумками засідання Вищої Євразійської економічної ради.

«Щойно ми підписали Договір про приєднання Киргизстану до Договору про Євразійський економічний союз», - сказав Атамбаєв.

За його словами, в документі визначено єдиний митний тариф, терміни набуття договором чинності, дати застосування єдиного митного тарифу та скасування митного контролю на киргизько-казахстанському кордоні, передає УНІАН.

«Сподіваюся, що Киргизстан уже до 9 травня наступного року, до ювілею Перемоги, буде рівноцінним учасником Євразійського економічного союзу», - сказав він.

Як повідомлялося, Митний союз Росії, Білорусі і Казахстану запрацював у 2011 році (загальне адміністрування зовнішньої торгівлі та єдині експортно-імпортні ставки). З січня 2012 року набули чинності базові угоди, що формують Єдиний економічний простір (забезпечення свободи руху послуг, капіталу, робочої сили і проведення узгодженої економічної політики). З лютого 2012 року функціонує керівний орган МС і ЄЕП - Євразійська економічна комісія.

Договір про Євразійський економічний союз був підписаний президентами Росії, Білорусі і Казахстану 29 травня 2014 р. в Астані. На початку жовтня ц. р. державами «трійки» завершено процедуру ратифікації договору.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40