Учасники мітингу фінансового та кредитного Майданів, що проходить під Верховною Радою, привезли під будівлю парламенту спеціально прикрашений сміттєвий бак для «люстрації» глави Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Як передає кореспондент Forum'у, бак декорований хутром і пофарбований у золотий колір. За словами протестувальників, декор сміттєвого бака символізує зникнення золота із золотовалютних резервів НБУ.

Протестувальники продовжують вимагати відставки глави Нацбанку.

Як повідомив громадський активіст Михайло Шкурін, «Кредитний майдан» наполягає на проведенні розслідування використання банками коштів НБУ, виділених на рефінансування. За його словами, нерідко були випадки, особливо за екс-глави НБУ Степана Кубіва - коли банкіри на кошти, виділені на рефінансування, займалися валютними спекуляціями на міжбанківській біржі.

Протестувальники також вимагають розслідування випадків завідомо неправдивого присвоювання рейтингів українським банкам з боку національних рейтингових агентств. За словами громадського активіста, мінімум у 9 банків національні рейтингові агентства визначили рейтинг на рівні інвестиційного, в той час як вони уже були банкрутами, тим самим ошукавши клієнтів цих фінустанов. Тому учасники акції вимагають включити їхніх представників у тимчасові адміністрації в неплатоспроможних банках, а також виступають з ініціативою створення громадського Комітету з пошуку прихованих активів банків-банкрутів.

Нагадаємо, з 16 грудня біля Верховної Ради проходить Всеукраїнський мітинг позичальників та вкладників банків. Основна мета акції - донести до депутатів основні вимоги народу і переконати їх у стислий термін ухвалити закони, які захищали б усіх постраждалих від девальвації гривні та свавілля банківської системи.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

85