Відмова України від позаблокового статусу є контрпродуктивною і лише нагнітає обстановку. Про це заявив журналістам глава МЗС РФ Сергій Лавров.

«Це тільки нагнітає конфронтацію і створює ілюзію, що шляхом ухвалення таких законів можна врегулювати глибоку внутрішньодержавну кризу в Україні», - цитує його ТАСС.

«Набагато продуктивніший шлях, осмислений шлях - почати діалог зі Східною Україною», - переконаний Лавров.

«Немає іншого шляху, як конституційна реформа за участю всіх регіонів, усіх політичних сил України, здатних поставити правильний тон», - сказав російський міністр.

Лавров нагадав, що саме під зобов'язанням почати таку реформу підписалося керівництво України ще в квітні поточного року.

Верховна Рада України внесла зміни до законів України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» та «Про основи національної безпеки України», що передбачають відмову від позаблокового статусу країни.

Раніше Порошенко заявляв, що його намір внести до Верховної Ради законопроект про відмову від позаблокового статусу не означає, що влада «вже завтра або післязавтра» подасть заявку на членство України в НАТО.

Нагадаємо, за останній рік кількість українців, які підтримують вступ країни у НАТО, зросла в три-чотири рази. Рішення про можливий вступ країни в НАТО прийматиметься на всеукраїнському референдумі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом