Слідчий комітет Росії перевірить інформацію про катастрофу літака «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що з'явилася в «Комсомольской правде». Про це йдеться у заяві керівника управління СК РФ Володимира Маркіна, розміщеній на сайті комітету.

«Слідчий комітет зацікавила сьогоднішня публікація в «Комсомольской правде». Звісно, вся викладена у ній, зі слів якогось громадянина України, інформація слідству дуже цікава, оскільки в СК РФ розслідується кримінальна справа про застосування заборонених засобів та методів ведення війни. Тому ми постараємося сьогодні ж оперативно зв'язатися з головним редактором та журналістами «Комсомолки», щоб зрозуміти, чи дійсно це реальна людина, і отримати координати для зустрічі з нею», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, газета «Комсомольская правда» написала, що у справі про катастрофу малайзійського «Боїнга» з'явився «таємний свідок» з України, чиї показання знімають усі звинувачення з ополчення і Росії.

Він стверджує, що український штурмовик Су-25 в день катастрофи «Боїнга» вилетів з аеродрому з ракетами «повітря-повітря», а повернувся без боєкомплекту.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам - Куала-Лумпур, зазнав катастрофи у Донецькій області в Україні. На борту перебувало 298 осіб. Усі вони загинули.

Попередні результати розслідування катастрофи літака підтвердили, що він був збитий російською ракетою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом