За підсумками переговорів між Президентом України Петром Порошенком і президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим досягнуті принципові домовленості щодо активізації співпраці в ряді сфер. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

За інформацією прес-служби, мова йде про співпрацю в енергетичній, машинобудівній, авіабудівній, космічній галузях, а також поглиблення кооперації у військово-технічній сфері.

«Досвід і потенціал українського військово-промислового комплексу буде задіяний для посилення обороноздатності Казахстану», - сказав Порошенко. Президент Казахстану в свою чергу висловив зацікавленість в українському досвіді створення бронетехніки.

Також обговорювалися питання співпраці в космічній сфері, зокрема об'єднання можливостей виробництв українських КБ «Південне», «Південмашу» і «Хартрон» з можливостями казахської сторони, включаючи космодром «Байконур».

Президент Назарбаєв назвав найбільш перспективною галуззю співпраці машинобудування, зокрема енергетичне використання продукції підприємств «Турбоатом», «Запоріжтрансформатор», «Зоря-Машпроект» для будівництва енергетичних об'єктів на території Казахстану.

За його словами, в Казахстані великим попитом користується сільськогосподарська техніка та продукція АПК України.

Як повідомляв ForUm, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв прибув до Києва з робочим візитом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом