На думку Віктора Медведчука, українці не тільки демонструють готовність активно протистояти політиці влади, але й намір контролювати її дії, вимагаючи виконання даних на Майдані обіцянок. Таку думку лідер «Українського вибору» висловив у своєму блозі на офіційному сайті організації.

«Українці доведені до відчаю політикою «затягування пасків», розвалом економіки, розгулом корупції та чиновницьким свавіллям. Мітинги та акції протесту стають буденним явищем. «Валютно-кредитні», «комунальні» і «тарифні» майдани змінюються «голодними бунтами». 16 грудня під стінами ВР відбулася акція протесту під назвою «фінансовий майдан». 18 грудня в столиці страйкували працівники «Київпастрансу», вимагаючи виплатити борги із зарплат», - нагадав Медведчук.

Він вважає подібні протести тільки першими ластівками народного невдоволення. «Можна не сумніватися, що спроби «перезавантаженої» влади проштовхнути у ВР новий Податковий кодекс, який узаконить тотальний фіскальний тягар на населення, й ухвалити відверто антинародний проект держбюджету спровокують новий «податковий» майдан та численні акції протесту бюджетників», - прогнозує громадський діяч.

Так, на вулиці обіцяють вийти співробітники Національної академії наук України, оскільки проект держбюджету на 2015 рік на чверть урізає фінансування науки. Акціями протесту погрожують студенти - через рішення скасувати виплати стипендій. У Федерації профспілок України вже попередили, що у день голосування щодо держбюджету парламент готові пікетувати понад 10 тис. активістів ФПУ. А на 24 грудня всеукраїнську акцію проти подорожчання палива анонсували автомобілісти.

«Українці демонструють готовність активно протистояти політиці влади, вони мають намір контролювати її дії, вимагати виконання даних на Майдані обіцянок. Народ довгих дев'ять місяців чекав від чиновників і політиків реформ, боротьби з корупцією. Не дочекався», - обурюється Медведчук.

На його думку, нинішня влада «творить те ж саме, проти чого українці виступили рік тому», тому народ більше не вірить у клятвені запевнення чиновників змінити країну на краще. «Рік тому люди обурювалися скандальними тендерами, рейдерськими захопленнями, мільйонними хабарами і «відкатами», «податковими ямами», відшліфованими схемами розкрадання бюджетних коштів за режиму Януковича. Сьогодні те ж саме творить проєвропейська демократична і народна влада (як іменують себе її представники). А народ тим часом намагається знайти хоч кілька відмінностей між «злочинним режимом» Януковича і... «народним» «режимом камікадзе», - іронізує Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом