Президент України Петро Порошенко сподівається, що тристороння контактна група зможе провести свою зустріч у Мінську 21 грудня. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, він заявив у ході зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром.

Глава держави зазначив, що сподівається на реальні зрушення в процесі мирного врегулювання ситуації на Донбасі згідно з чіткими домовленостями про вихід на лінію розмежування сторін, обмін полоненими і забезпечення доставки гуманітарних вантажів, яких потребує населення окупованих територій.

Міністр закордонних справ Німеччини зазначив: «Дуже важливо, щоб усі сторони Мінських домовленостей дотримувалися взятих на себе зобов'язань і відчували свій обов'язок їх виконувати».

Він також висловив сподівання, що Тристороння контактна група проведе свою зустріч у Мінську вже цієї неділі. «Це мало б стати знаком надії на благо в наступному році для всього українського народу, який заслуговує кращого. Для цього є всі підстави», - підкреслив Штайнмайєр.

Нагадаємо, 17 грудня Президент України Петро Порошенко назвав попередню дату мінських консультацій - неділю, 21 грудня.

19 грудня спецпредставник самопроголошеної ДНР на переговорах контактної групи в Мінську Денис Пушилін заявив, що в ході відеоконференції з Києвом за посередництва ОБСЄ поки не вдалося домовитися про конкретну дату проведення чергового раунду переговорів з мирного врегулювання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом