Компанія «Юнісон груп», законний власник сільськогосподарського підприємства «Чумаки», яке нещодавно зазнала рейдерської атаки, повідомляє про вжиття заходів з метою захисту від можливого незаконного перепродажу частки СПП «Чумаки».

А саме, з 3 грудня 2014 року в Державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено заборону на здійснення реєстраційних дій щодо СПП «Чумаки», крім як реєстраційної дії зі зміни чинного незаконного учасника Стеллар Парнерс ЛТД на легального титульного власника - підприємство ТОВ «Юнісон Груп».

Порушення зазначеної заборони з боку реєстратора буде кримінально караним діянням і може кваліфікуватися як зловживання службовим становищем.

«Юнісон груп» ще раз наголошує, що є єдиним власником 100% корпоративних прав СПП «Чумаки». Недостовірна інформація, що з'явилася в ЗМІ, про те, що СПП «Чумаки» нібито перейшло «Юнісон груп» у «спадщину» від компанії «Анталекс», не відповідає дійсності, про що свідчать дані Державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

«Юнісон груп» і юридично, і фізично бере участь в управлінні СПП «Чумаки» з 1 липня 2013 року. Розвиваючи підприємство, інвестори розраховували за фактом 2014 року вийти на позитивний фінансовий результат і погасити кредитну заборгованість. Крім того, на 2015 рік були заплановані інвестиції в розмірі 30 млрд євро для інвестиційного проекту «Ферма майбутнього».

Однак сьогодні, у зв'язку з рейдерським захопленням підприємства, призначенням нового незаконного директора та учасника СПП «Чумаки», господарська діяльність підприємства фактично заблокована, підприємство не може повернути кредитні кошти, інвестиційний проект заморожено на невизначений термін.

Компанія «Юнісон груп» ще раз підкреслює, що не приймала і не має наміру приймати рішення про продаж цього підприємства. Будь-яка інформація про продаж ТОВ «Юнісон груп» корпоративних прав СПП «Чумаки» не відповідає дійсності.

У зв'язку з цим «Юнісон груп» просить ЗМІ не розміщувати завідомо неправдиву інформацію, компанія готова в будь-який момент надати свої коментарі щодо ситуації. У разі розміщення матеріалів із завідомо неправдивою інформацією, «Юнісон Груп» залишає за собою право звернутися до суду з позовом про захист честі та гідності, а також у правоохоронні органи, оскільки опублікування неправдивої інформації буде розглядатися як пособництво протиправним діям, що вчиняються рейдерами.

Нагадаємо, 26 листопада ТОВ «Юнісон Груп» заявило про рейдерське захоплення СПП «Чумаки» із застосуванням незаконних методів та підроблених документів, зокрема, внесення до реєстру підприємства неправдивих відомостей щодо призначення директора та зміни засновника. Підприємство задіяло всі юридичні інструменти для свого захисту, проте 8 грудня ситуація загострилася - на територію підприємства напала група невідомих людей зі зброєю. Зазначені особи перешкоджали доступу на територію підприємства правоохоронних органів і залякували колектив. Також зафіксовані факти вивезення обладнання підприємства та мародерства.

9 грудня Дімітріс Пападопулос, представник групи венчурних іноземних інвесторів «Юнісон груп», заявив на прес-конференції, що у зв'язку з рейдерським захопленням СПП «Чумаки» інвестори холдингу «Юнісон груп» мають намір захищати свої права не тільки в Україні, але й на міжнародному рівні. Інвестори вже звернулися у прокуратуру Кіпру і мають намір зробити звернення до європейських судів та європейських інстанцій щодо захисту прав інвесторів. Справа про рейдерське захоплення СПП «Чумаки» також має стати першим кейсом для бізнес-омбудсмена України, інститут якого формується за ініціативи ЄБРР та за підтримки Президента Петра Порошенка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

75