Президент України Петро Порошенко повідомив, що наступне засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Україні може відбутися у Мінську в неділю, 21 грудня.

«Є надія, що в неділю у Мінську відбудеться засідання тристоронньої контактної групи», - сказав він на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Польщі Броніславом Коморовським у Варшаві в середу.

Він також повідомив, що після засідання тристоронньої контактної групи відбудеться розмова в нормандському форматі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Досягнута домовленість (у результаті телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом та президентом РФ Володимиром Путіним. - Ред.), що за підсумками засідання тристоронньої контактної групи у нас пройде ще одна розмова в нормандському форматі для того, щоб забезпечити прогрес у реалізації мінських домовленостей», - сказав він.

Разом із тим Порошенко не уточнив, йдеться про зустріч чи про телефонну розмову в нормандському форматі.

Нагадаємо, 6 грудня Президент України Петро Порошенко повідомив, що чергова зустріч тристоронньої Контактної групи щодо ситуації на Донбасі запланована в Мінську 9 грудня. Однак вона не відбулася.

17 грудня в ході телефонної розмови Президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін висловилися за проведення тристоронньої зустрічі Контактної групи для забезпечення прогресу щодо виконання мінських домовленостей до кінця тижня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом