Кількість аптек в Україні за останні п'ять років збільшилася на 23%. Про це заявив голова Державної служби з лікарських засобів України Михайло Пасічник на Аптечному саміті Україна-2014.

«За останні п'ять років кількість аптек та аптечних пунктів збільшилася майже на 23%. Зараз в Україні налічується близько 7 тис. суб'єктів підприємницької діяльності, які мають ліцензію на оптову або роздрібну торгівлю ліками. Сьогодні роздрібну реалізацію ліків здійснюють 16,3 тис. аптек і більше 5 тис. аптечних пунктів», - заявив Пасічник.

За його словами, на адаптацію українського фармзаконодавства до директив ЄС спрямована робота 5 робочих груп при Держлікслужбі України, які були створені ще в червні 2014 року, передає РБК-Україна.

«Запропоновані зміни в ліцензійні умови, розроблені робочою групою з питань оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, що відкривають можливість налагодити додатковий канал постачання лікарських засобів від виробників в аптеки. Це позитивно вплине на своєчасне наповнення аптечних полиць і сприятиме розширенню асортименту і, що важливо, - аптеки отримуватимуть ліки за цінами виробників», - підкреслив голова Держлікслужби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23