Україна розглядає питання про денонсацію угоди з Росією щодо спільного будівництва третього і четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції (АЕС), повідомив президент держпідприємства НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський.

«Ви правильно назвали: денонсація угоди, оскільки міжурядову угоду було підтверджено відповідним законом. Це тривала процедура, але ми зараз на початку цього шляху», - сказав він журналістам у ході Французько-українського ядерного бізнес-форуму, що проходить у Києві у вівторок, 16 грудня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Недашковський нагадав, що нині вся законодавча база в Україні створена під те, щоб проект добудування енергоблоків реалізовувався з російським «Атомбудекспортом».

Як повідомляв ForUm, угоду про співпрацю в будівництві третього і четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції підписали в Києві 9 червня 2010 року генеральний директор державної корпорації «Росатом» Сергій Кирієнко та екс-міністр палива і енергетики України Юрій Бойко. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у жовтні поточного року поставив НАЕК «Енергоатом» завдання прискорити завершення будівництва енергоблоків Хмельницької АЕС з європейськими партнерами. Серед можливих учасників добудування енергоблоків може виступити Skoda.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом