Президент України Петро Порошенко - найкращий шанс, який нині є у країни. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв'ю телеканалу «Франс 24», повідомляє ТАСС.

«Не можу сказати, що у нас є які-небудь труднощі в контактах з Президентом України Петром Порошенком. Принаймні, на рівні керівників двох країн, - зазначив глава МЗС РФ. - Йде регулярний діалог».

На думку Лаврова, Київ не готовий до нової зустрічі мінської групи через небажання обговорювати економічні питання з ДНР і ЛНР.

«Наскільки я розумію, причина затримки скликання мінської зустрічі знаходиться в прямій ув'язці з наміром представників Донецька та Луганська внести до порядку денного не тільки обговорення припинення вогню (що є життєво необхідним), але й питання про обмін заручниками, - зазначив російський міністр. - Зараз сторони обговорюють їхню кількість, уточнюють список».

За словами Лаврова, представники ДНР і ЛНР також хочуть почати обговорення економічних аспектів, що містяться в Мінському протоколі, які передбачають відновлення економічної взаємодії.

Він підкреслив, що Росія закликає Порошенка переглянути рішення, «спрямоване на фінансову, економічну та соціальну ізоляцію східних районів України».

«У вчорашньому звіті спостерігачі ОБСЄ відзначили, що припинення вогню зберігається, - зазначив міністр. - Так, відбуваються окремі інциденти, але вони нечисленні, як це було в минулому».

За його словами, «певну стурбованість викликає, наприклад, стягування урядових сил до східних регіонів. Але в цілому ОБСЄ відзначає, що важка артилерія виведена».

«Ми хотіли б зрозуміти, навіщо Порошенко підписав указ, спрямований на фінансову, економічну та соціальну ізоляцію південно-східних районів країни», - підкреслив глава російського МЗС.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав указ про ведення в дію рішення Ради національної безпеки та оборони «Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій та Луганській областях», в якому доручив евакуювати всі держустанови і суди із зони антитерористичної операції, а також протягом місяця припинити обслуговування банківських рахунків підприємств і населення в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом