Позичальники і вкладники українських банків, що мітингують під Верховною Радою, вимагають зупинити банківське та урядове свавілля. Про це в коментарі кореспонденту ForUm'у розповів громадський активіст Іван Карасьов.

«Ми сьогодні вийшли під Верховну Раду, щоб визначити, хто винен у тому, що сталося і показати, що проста людина не винна в економічній кризі і переддефолтному стані України. Ми вимагаємо зупинити банківське та урядове свавілля», - сказав він.



За словами Карасьова, складається враження, що уряд дбає не про українців, а прагне до ліквідації багатьох банків, які функціонують на ринку України.

«Ми вимагаємо ввести людей з комітету вкладників і депозитників в правління найбільш «потопаючих» банків, в ліквідаційні комісії. А також вимагаємо ввести представників громадськості у тимчасові адміністрації», - зазначив він.



Також активіст підкреслив, що реструктуризація, яку розглядає ВР, заганяє позичальників у кут.

«Ми просимо скасувати норму, прописану в законі, щоб за ту курсову різницю, яка з'явилася, ніс відповідальність уряд, а не українці. Крім того, ми вимагаємо, щоб людям, які вклали гроші в банківську систему, не диктували, коли і як знімати свої депозити, а ми будемо діяти за законом і захищати свої заощадження», - пообіцяв Карасьов.

Як раніше повідомляв ForUm, біля Верховної Ради проходить всеукраїнський багатоденний мітинг позичальників і вкладників банків «Кредитний Майдан проти фінансового рабства».

Тетяна Григор'єва, фото Юрій Медвідь, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

65