«Нова економічна політика» уряду зводиться до «шокової хірургії», а значить на найближчі роки громадяни можуть забути про соціальний захист і гарантії, стверджує лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

«Коаліціянти» 269 голосами підтримали Програму діяльності Кабміну. Популістську, «студентську халтуру», яку один з лідерів БПП дуже вдало порівняв з журналом «Мурзилка». Ще вранці 11 грудня мало хто вірив, що за такий відверто антинародний документ погодяться голосувати депутати, що клятвено обіцяли під час парламентської гонки захищати інтереси народу», - написав Медведчук у своєму блозі.

Громадський діяч вважає промову прем'єра про членство в ЄС і відмову від позаблокового статусу «інформаційною ширмою для приховування справжніх методів «Нової економічної політики» уряду. «На найближчі роки громадяни можуть забути про соціальний захист і гарантії. Тотальний контроль фіскалів і посилення податкового тягаря (при формалізованому скорочення податків з 22 до 9) призведуть до того, що для пересічних українців (в тому числі бюджетників, пенсіонерів, інвалідів) пільги і субсидії виявляться недоступними», - прогнозує лідер «Українського вибору».

Пункт розділу «Нова соціальна політика» про «ліквідацію неефективних пільг», на думку Медведчука, розв'язує руки чиновникам і дозволяє їм ліквідувати будь-які пільги, які вони вважатимуть неефективними.

«Природно, з народом ніхто радитися не стане. Чи зможуть українці платити за новими тарифами, залишившись без пільг, чиновників не цікавить. Їх мета - наповнити бюджет. Причому так, щоб не зачепити інтереси олігархів і ФПГ. Що стосується пересічних українців, то у них інша мета - вижити. Прем'єр так прямо і заявив: «Вижити треба в 2015 році...» Тільки от не сказав, як», - підкреслив Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

53