Новостворене міжфракційне депутатське об'єднання «Депутатський контроль», до якого увійшли представники всіх фракцій - членів коаліції, виступає за неминуче покарання за корупційні дії. У планах об'єднання - підготовка заходів реагування на факти корупції з урахуванням міжнародного досвіду і покарання чиновників, інформаційна робота щодо попередження цього явища, тісна взаємодія з медіа та громадським сектором, розробка і втілення законодавчих ініціатив.

Про це йдеться в поширеному прес-релізі.

На думку учасників «Депутатського контролю», основною причиною корупції в Україні є відсутність політичної волі. Без подолання корупції зводяться нанівець будь-які політичні, економічні, правові та інші реформи. Продажність чиновників заважає розвитку держави, а відсутність покарань сприяє поширенню цих протиправних дій в Україні. Тому тільки новообрані парламентарії, які не належать до олігархічних груп і не зламані бюрократичною машиною, мають шанс ліквідувати корупцію в Україні.

«Попри декларовану роками протидія корупції в Україні, сьогодні боротьба з цим явищем належить до головних завдань, які стоять перед українським суспільством. Так, понад 90% українців стурбовані фактом корупції в органах державної влади і місцевого самоврядування. За даними Transparency International, Україна розташована майже в кінці списку за рівнем корупції - на 142-му місці з 174 (разом з Угандою)», - наголошується в прес-релізі.

При цьому, зазначають представники об'єднання, у світі відомі приклади суттєвого зниження рівня корупції - Сінгапур, Гонконг, Португалія, Швеція. Тому МДО «Депутатський контроль» у тісній співпраці з журналістами та громадськістю буде брати участь у припиненні дії корупційних схем на всіх етапах - від виявлення проблеми до покарання винних.

«Поки в Україні не почнуть відкрито і за всією суворістю закону притягати корупціонерів до відповідальності, рівень корумпованості буде залишатися високим», - переконані члени «Депутатського контролю».

«Депутатський контроль» закликає представників ЗМІ та громадськість долучитися до співпраці і разом працювати над якісними змінами в українському політикумі і суспільстві.

Нагадаємо, об'єднання «Депутатський контроль» створено 9 грудня, у міжнародний день боротьби з корупцією. Співголовами об'єднання обрано: Степана Барну (фракція «Блок Петра Порошенка»), Геннадія Кривошею (фракція «Народний фронт»), Руслана Сидоровича (фракція «Об'єднання "Самопоміч"»), Ігоря Попова (фракція Радикальної партії Олега Ляшка), Вадима Івченка (фракція «Батьківщина»).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом