Міністерство охорони здоров'я не має займатися проведенням державних закупівель. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції заявив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі.

«Міністерство має працювати над політикою охорони здоров'я, а не закуповувати якісь цінності. Закупівельні транзакції повинні проводитися не тут. Міністерство дає параметри того, що потрібно, орієнтує, скільки це коштує, а торги влаштовує інше агентство», - зазначив він.

Квіташвілі зазначив, що подібне агентство вже створюється, де існує відповідна платформа. «І абсолютно всі держзакупівлі, не тільки за цим міністерством, але й за іншими, підуть з відкритих тендерів», - сказав глава МОЗ.

За його словами, це не дає стовідсоткової гарантії, що не буде корупції. «Але це дає гарантію, що знайти щось буде набагато легше», - заявив Квіташвілі.

Міністр підкреслив, що єдина проблема, яка існує на сьогодні у питанні створення такого агентства, це необхідність зміни законодавчої бази, зокрема, внесення змін у закон, які дадуть можливість держзакупівель на суму понад 100 тис. доларів.

Він висловив сподівання, що у січні 2015 року це агентство вже почне свою роботу.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом