Президент України Петро Порошенко заявляє про необхідність розробити нову світову систему безпеки. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, він сказав, виступаючи з лекцією в престижному політологічному центрі Австралії - Інституті міжнародної політики «Lowy».

Він зазначив, що в єдності країн можна досягти миру і стабільності у всьому світі. «Це не питання регіональної безпеки України, це питання глобальної безпеки, оскільки агресія Росії демонструє неефективність наявної системи захисту, заснованої на Радбезі ООН», - підкреслив Президент, додавши, що потрібно розробити нову світову систему безпеки.

Глава Української держави привітав ухвалення Сенатом США Акта підтримки свободи України. Він нагадав, що цей документ був зареєстрований під час його візиту до Вашингтона, і після цього Президент провів низку зустрічей для його ухвалення.

Нагадаємо, Сенат США підтримав законопроект під назвою «Акт підтримки свободи в Україні» щодо надання Україні озброєння і статусу союзника без членства в Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26