Автопарки державних структур потрібно розпродавати, а не збільшувати.

Таку думку кореспондентові Forum'у висловив народний депутат від фракції «Самопоміч» Семен Семенченко, коментуючи інформацію про проведення тендеру НАК «Нафтогаз-Україна» на оренду 45 авто, в тому числі 6 - еліт-класу.

«Ми цим займаємося, і я думаю, це все потрібно продати», - заявив він.

Крім того, за словами Семенченка, в автопарку державних структур, у тому числі «Нафтогаз-Україна», мають бути автомобілі, вироблені в Україні.

«Що у нас ще виробляється? «Китайців» збирають? Ось китайці борються на Далекому Сході проти «кремлівської хунти». Треба їх підтримати», - іронічно резюмував Семенченко.

Нагадаємо, на сайті «Державні закупівлі» опубліковано повідомлення «Нафтогазу» про проведення тендеру на оренду 45 автомобілів (включаючи шість машин представницького класу) за 40 млн грн для «перевезень пасажирів поза розкладом». Згідно з тендерною документацією авто представницького класу повинні мати двигун об'ємом не менше 4900 куб. см, комфортабельний салон і двозонний клімат-контроль. Крім цього компанія має намір найняти 10 автомобілів бізнес-класу з об'ємом двигуна не менше 3100 куб. см. Весь транспорт має надаватися разом із водієм (до 18 годин на добу).

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом