Працівники «Київпастрансу» збираються страйкувати через невиплату їм зарплат. Почнуть з мітингу 15 грудня перед Кабміном, про що працівники КП і написали в листі прем'єру Арсенію Яценюку.

«Ситуація критична. На підприємстві працюють дев'ять тисяч осіб, і всім винні гроші. За вересень - 26 млн грн, за жовтень - 56 млн грн і стільки ж за листопад, - розповів представник профспілок КП «Київпастранс» Сергій Болдинюк.

У нас працюють цілими родинами, багато приїжджих. Виходить, що в сім'ях взагалі немає грошей, іногородні не можуть платити за житло. Існує ризик, що працівники в один день напишуть заяви про звільнення. Таким чином, не потрібні будуть навіть страйки - зупиниться половина рухомого складу», пишуть «Вести».

За його словами, написали про проблему прем'єр-міністру тому, що саме держава не в повному обсязі компенсує витрати на перевезення пільговиків у громадському транспорті, а одержаних доходів для виплати зарплати працівникам підприємства не вистачає».

Проблему визнає і гендиректор КП «Київпастранс» Сергій Майзель: «Наше підприємство витрачає на пальне трохи більше половини від загального доходу. Якщо всі отримані кошти від оплати проїзду направити на зарплату нашим працівникам, транспорт просто нічим буде заправляти. Тому звернення профспілок про термінове вирішення питання щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати - вимушений крок».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом