Українці повірили, що після підписання Угоди про асоціацію заживуть краще і легше. Однак чиновники, впроваджуючи надзвичайно високі тарифи й нову «філософію соціального захисту громадян», ведуть народ до тотального зубожіння. Таку думку у своєму блозі висловив лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

«9 грудня Арсеній Яценюк представив програму діяльності нового Кабміну. Очевидно, що поняття «європейська Україна» члени Кабміну трактують, м'яко кажучи, дещо інакше, ніж пересічні українці. Громадяни країни, повірили в казку про європейські стандарти життя в Україні, сподівалися, що після підписання Угоди про асоціацію з ЄС заживуть краще. Проте чиновникам євроінтеграційне майбутнє України бачиться зовсім по-іншому: дуже високі ціни і тарифи, заморожені зарплати і пенсії, скорочення і звільнення бюджетників, знецінення національної валюти...», - пише Медведчук.

Лідер «Українського вибору» вважає, що якщо за десять місяців влада навіть не почала перетворення, значить, вона у них не зацікавлена, а наповнювати бюджет уряд буде «добре перевіреними методами часів «злочинної влади» - посилюючи фіскальний гніт».

Крім того, Медведчук нагадав, що передвиборна риторика нинішньої влади була побудована саме на неприпустимості підвищення тарифів. «Пам'ятається, кілька місяців тому на той час віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман клятвено запевняв українських виборців: «Ціна на газ для населення підвищуватися не буде. Я не бачу такої можливості у цей момент». Що ж, вибори позаду, а значить - потрібний момент настав», - іронізує лідер «Українського вибору».

У зв'язку з цим громадський діяч звернувся до програми Об'єднаної опозиції, яка проголошувала, що справедливої держави не може бути без доступних цін і тарифів. «У 2012 році колишні опозиціонери обіцяли: «Ми покінчимо з нинішньою ганебною практикою, коли українці змушені витрачати на оплату житлово-комунальних послуг та харчування більше двох третин своїх невеликих доходів», - уточнив Медведчук.

Тепер, на його думку, українцям доведеться витрачати не дві третини своїх далеко не європейських доходів, а «колосальні суми, які значно перевищують мізерні зарплати та пенсії». «Судячи із заяв чиновників, це тільки початок тих самих «серйозних випробувань», про які говорив прем'єр. Чи не занадто висока ціна за світле європейське майбутнє, тим більше що платити її належить аж ніяк не уряду та олігархам, а пересічним громадянам?» - запитує політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом