Зменшуючи соціальні видатки, Кабінет Міністрів виконує вимогу МВФ. Таку думку висловив Forum'у президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Ініціативи Мінфіну з урізання соціальних статей видатків - це вимоги МВФ. Фонд дав дуже чітку вимогу - ліквідувати безкоштовну освіту та медицину. Це грецький варіант, коли зменшується все що можна», - сказав Охріменко.

За його словами, від цього залежить, чи видадуть Україні наступний транш кредиту.

«Ситуація дуже проста: ліквідуємо безкоштовну медицину та освіту - нам дадуть наступний траш, не ліквідуємо - не дадуть. Зараз уряд навіть не думає, що і як робити, щоб врятувати ситуацію в країні. Кабмін виключно виконує вказівки МВФ. А вказівка чітка - урізати соціальні видатки. Чим це закінчиться, сказати складно. Бюджет у такому вигляді ухвалять, а після першого кварталу буде секвестр бюджету», - припускає економіст.

Нагадаємо, в Мережі з'явилися бюджетні ініціативи Мінфіну, серед яких є пропозиції припинити бюджетне фінансування медицини, освіти, харчування громадян під час стаціонарного лікування, харчування дітей 1-4-х класів, індексацію пенсій і т. д.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148