Режим безпрецедентно жорсткої економії, в якому країна жила останні місяці, порівняно з новим Держбюджетом-2015, здасться українцям життям на широку ногу.

Про це у своєму блозі написав лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

Громадський діяч нагадав, що формуючи «уряд камікадзе», влада попередила громадян: заради реформ доведеться затягнути паски. «Але коли виявилося, що «шокову терапію» застосовували тільки щодо пересічних громадян, а олігархів це зовсім не торкнулося, народ почав обурюватися. «Тарифні», «кредитні», антикорупційні майдани прокотилися всією країною», - підкреслив лідер «Українського вибору».

На його думку, хвилю народного невдоволення чиновникам вдалося погасити виключно завдяки обіцянкам «повністю перезавантажити владу» після виборів.

«Але вибори минули, ВР запрацювала. Методом торгів та «договорняків» «коаліціянти» змогли пакетом протиснути новий уряд. Інформації поки мало, але та, що просочилася в ЗМІ, дозволяє зробити висновок: режим безпрецедентно жорсткої економії, в якому країна жила всі ці місяці, порівняно з новими заходами здасться українцям життям на широку ногу», - обурюється Медведчук.

Відмову прем'єр-міністра внести до 15 вересня згідно з Бюджетним кодексом України проект держбюджету на 2015 рік Медведчук пов'язує з планами уряду тотально урізати соціальні видатки.

«За інформацією ЗМІ, яку в уряді не підтвердили, але й не спростували, головний фінансовий документ країни передбачає тотальне урізання соціальних видатків: скасування надбавок бюджетникам та стипендій студентам, ліквідацію безкоштовного харчування в лікарнях, заморожування зарплат та пенсій (незважаючи на галопуючу інфляцію!). Учителям, як і вимагав МВФ, збільшать педагогічне навантаження, пенсійний вік піднімуть, на бюджетників чекають чергові скорочення. Словом, жити доведеться за «завітами» МВФ: у чорному тілі, але з мріями про європейські стандарти», - прогнозує Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом