Прикордонні відомства України і Росії розробляють «дорожню карту» стабілізації ситуації на українсько-російському кордоні, повідомив голова Держприкордонслужби України Віктор Назаренко.

«Ми обговорювали (в ході консультації прикордонних відомств України і РФ. - Ред.) питання можливої організації спільного контролю в кількох пунктах пропуску, питання організації спільного патрулювання, низку інших тем. Незважаючи на високий градус цих переговорів, нам вдалося внести у протокол і запропонувати таку собі «дорожню карту» вирішення цього питання, вийти на принципові моменти, за якими ми могли б рухатися далі», - розповів Назаренко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що робота над цим документом нині триває.

«Дорожня карта» - це технологічна послідовність певних юридичних, адміністративних, службових та інших кроків не тільки наших, а й тих відомств, які причетні до вирішення цього питання, в тому числі за відповідної комунікації з суміжною стороною, з російськими структурами. Я думаю, що ця «дорожня карта» все ж зможе підвести нас до того, щоб виконати ті завдання, які перед нами поставив Президент - відновити контроль над ділянкою держкордону. Це тривалий, складний процес, але ми над цим працюємо», - сказав глава прикордонного відомства України.

За його словами, 30 жовтня у пункті пропуску «Гоптівка» (Харківська обл.) пройшли консультації між прикордонними відомствами двох країн, переговори були досить складними.

«Ми продовжуємо активно працювати і будемо аргументовано, в рамках чинних домовленостей, змушувати наших колег виконувати відповідні зобов'язання. В цьому питанні у мене є оптимізм», - підкреслив Назаренко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом