У Харківській і Херсонській областях службові собаки Державної прикордонної служби України виявили тротилові шашки та наркотики. Про це повідомляє прес-служба прикордонного відомства.

«Вчора (23 грудня. - Ред.) у пункті пропуску «Гоптівка» прикордонники Харківського загону спільно зі співробітниками митниці виявили два предмети, схожі на тротилові шашки», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на початку перевірки на багажник автомобіля «рено», яким їхав наш співвітчизник, відреагував службовий собака, натренований на пошук зброї та вибухових речовин. Предмети вилучили й передали на експертизу.

Крім того, згідно з повідомленням учора на адміністративному кордоні з Кримом за допомогою службового собаки було виявлено півкілограма наркотичної речовини, найімовірніше - канабісу.

«Громадянин України прямував з півострова через пункт пропуску «Каланчак». У мікроавтобусі «мерседес», під заднім сидінням, він приховав два пластикових контейнери з рослинною речовиною загальною вагою 500 грамів», - розповіли у Держприкордонслужбі.

Так, згодом громадянина разом із транспортним засобом і речовиною передано співробітникам міліції.

Всього, за даними прес-служби, протягом поточного року співробітниками Держприкордонслужби було вилучено 338,4 кг наркотичних речовин та 138,9 кг прекурсорів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом