Європа вимагає від української влади конкретних дій: реформування енергосектору, конституційної реформи та децентралізації влади, а також ефективної боротьби з корупцією. Інакше Київ може більше не розраховувати на фінансову допомогу ЄС. Про це у своєму блозі пише лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

«Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Хан дав зрозуміти, що Україні не варто сприймати Євросоюз як донора. Для фінансової підтримки Європа вимагає конкретних дій: реформування енергосектору, конституційної реформи та децентралізації влади, а також ефективної боротьби з корупцією. Євросоюз пообіцяв до кінця грудня надати Україні транш у розмірі 500 млн євро. Однак Йоганнес Хан має намір особисто контролювати, як проводяться реформи», - підкреслив Медведчук.

Він нагадав, що Швеція погодилася щорічно виділяти 25 млн євро для проведення реформ в Україні, однак хотіла би побачити результати цієї роботи.

«А ось з результатами якраз біда. На формування коаліції пішов майже місяць. Внутрішні розбіжності і конфлікт інтересів різних політичних сил у владі стали каменем спотикання для створення нового уряду. Згоди в «перезавантаженій» владі немає, а тому наївно сподіватися на її ефективну роботу. Це чудово розуміють в ЄС», - вважає громадський діяч.

На його думку, лідери Майдану все частіше нагадують героїв відомої байки, фінал якої добре відомий кожному школяреві. «Тому не варто дивуватися, що віз, тобто реформи, «і нині там», і з часу правління Януковича у владі, по суті, нічого не змінилося. Тільки особи», - підсумував Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом