У Херсонській області співробітники міліції затримали 18-річного місцевого жителя, який надав хибну інформацію про замінування автостанції та автовокзалу в Херсоні, Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Херсонській області.

Зазначається, що 3 грудня орієнтовно о 16:00 в міліцію надійшов анонімний дзвінок з повідомленням, що Херсонську автостанцію заміновано і бомба вибухне за дві години.

За даними міліції, через дев'ять хвилин знову подзвонив той самий невідомий, цього разу він сказав, що заміновано автовокзал.

Згідно з повідомленням правоохоронців на місце прибули слідчо-оперативна група, фахівці-вибухотехніки, пожежники, група розмінування ДержНС та карета швидкої медичної допомоги.

З будівлі автостанції та прилеглої до неї території евакуйовано 170 пасажирів і працівників станції. З території вокзалу евакуювали близько двохсот осіб. Територія навколо вокзалу й автостанції була оточена, також було тимчасово перекрито рух транспорту.

Фахівці-вибухотехніки протягом двох годин обстежували територію, однак вибухонебезпечних предметів не виявили.

«Паралельно з пошуком вибухівки міліціонери провели роботу щодо встановлення особи того, хто телефонував. Ним виявився 18-річний безробітний житель одного з селищ Голопристанського району. Його доставили в Херсонське міське управління міліції, де він дав свідчення», - йдеться в повідомленні.

За словами затриманого, він у стані алкогольного сп'яніння вирішив зателефонувати в міліцію заради жарту.

Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину й обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України - «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності» (санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до шести років).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом