У списку потенційних кандидатів на тимчасові адміністрації зараз є ще близько десяти банків, заявив у четвер заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Оленчик. Про це повідомляють «Вести».

«Ніхто не візьметься стверджувати, що 33 - чудова цифра, на якій ми цього року зупинимося», - сказав він і додав, що в першому півріччі 2015 р. аналогічна динаміка щодо збільшення кількості проблемних банків може зберегтися.

При цьому він повідомив, що в ході перевірок неплатоспроможних банків, тимчасові адміністратори повідомили про незаконне виведення активів на загальну суму в 50 млрд грн (тільки на «Брокбізнесбанк» припало 25 млрд грн). У зв'язку з цим, було подано 316 позовів, з яких суди прийняли у провадження 152.

За словами Андрія Оленчика, було порушено 44 кримінальні справи проти топ-менеджерів банків та акціонерів (акціонерів довелося близько 10 справ).

Заступник директора Фонду нагадав, що всього за свою історію його організація прийняла рішення про введення тимчасової адміністрації в 65 банків: 32 за старою процедурою і 33 за новою.

Нагадаємо, що за підсумками жовтня 2014 р. активи Фонду гарантування вкладів скоротилися на 1,74% - до 10,868 млрд гривень. Але після запровадження тимчасової адміністрації в VAB Банк, депозитний портфель якого перевищує 10 млрд грн, керівництво Мінфіну повідомило, що має намір перерахувати до Фонду додаткові 7,5 млрд грн (із раніше обіцяних 10,1 млрд грн). А глава НБУ Валерія Гонтарева днями заявила про плани її відомства виділити Фонду гарантування ще 10 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

55
Теги