У Дніпродзержинську затримано громадянина України, який займався антиукраїнською пропагандою серед жителів міста, схиляв їх створювати так зване «партизанське підпілля» і переходити на бік незаконних збройних формувань.

За даними прес-центру Служби безпеки України, чоловіка було затримано 2 грудня.

«Встановлено, що 33-річний місцевий житель був завербований через соціальну мережу «Однокласники» представниками спецслужб РФ», - повідомили у відомстві.



Від своїх кураторів він отримав завдання проводити провокаційну роботу серед населення і почав відпрацьовувати обіцяний гонорар.

«Агент придумував різні сценарії втягування місцевих жителів у публічні провокації, незаконні захоплення адмінбудівель, антиукраїнські акції для створення пропагандистських сюжетів. Він намагався навіть притягнути до злочинної діяльності українських військовослужбовців, які повернулися з зони АТО», - йдеться в повідомленні.



Під час обшуку квартири затриманого співробітники СБУ вилучили докази його протиправної діяльності - комп'ютерну техніку з відповідним програмним забезпеченням, різні засоби зв'язку, прапор «Новоросії» і бойову гранату Ф-1.



В рамках кримінального провадження щодо ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом