Президент Петро Порошенко призначив Уповноваженим Президента з прав людей з інвалідністю Валерія Сушкевича, повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави.

Відповідний указ Порошенко підписав під час зустрічі з людьми з обмеженими можливостями, що відбулася у Міжнародний день інвалідів. Порошенко запевнив у своїй підтримці Уповноваженого у вирішенні проблем, що стоять перед людьми з обмеженими можливостями, захисті і забезпеченні реалізації їх прав. «Повинні робити все для того, щоб захистити права людей з обмеженими можливостями. Я тут ваш партнер, ваш союзник», - заявив Порошенко.

«Валерій Сушкевич назвав рішення про введення в Україні інституту Уповноваженого Президента з прав людей з інвалідністю проявом європейського підходу до людей з особливими потребами. На його думку, це дозволить людям з інвалідністю відстоювати своє право бути рівними у суспільстві», - також сказано в повідомленні.

Відзначається, що Валерій Сушкевич є президентом Національного комітету спорту інвалідів України (Національного паралімпійського комітету України), головою Всеукраїнського громадського соціально-політичного об'єднання «Національна Асамблея інвалідів України».

Як раніше повідомляв ForUm, з 1 грудня в Україні вводиться інститут уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом