Група Коломойського незадоволена недотриманням їхніх бізнес-інтересів. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

Політолог відзначив низку моментів, які можна вважати конфліктними.

«Є спроба представників Коломойського, його ЗМІ, його групи, атакувати прокуратуру. І тут є елементи конфлікту. Було неголосування Філатова і декількох, але не всіх, близьких до Коломойського, депутатів за Гройсмана. Але і за Яценюка вони не проголосували. Це радше сигнали невдоволення з боку цієї групи тим, що їхні бізнес-інтереси не завжди і не у всьому задовольняються», - уточнив Фесенко.

«Є спроба не дуже розумних ультиматумів, як це робив Корбан (заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан. Ред.). Але це не стільки протистояння, скільки модель поведінки - як слон у посудній лавці. І прояв дещо агресивного політичного стилю. Поки можна говорити про певне охолодження, що Коломойський висловлює своє невдоволення з приводу тих ситуацій, де не задовольняються його бізнес-інтереси, або коли розслідуються ті чи інші махінації, як, наприклад, з нафтою», - додав політолог.

При цьому Фесенко не вважає ситуацію «війною».

«Протистояння або війни, на мій погляд, поки що немає. І обидві сторони усвідомлюють ризики такої «війни», - зазначив політолог.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана допитали в Генпрокуратурі. Корбана викликали на допит у ГПУ за трьома справами, одна з яких стосується конфлікту з головою Держземагентства Сергієм Рудиком, дві інших - з дніпропетровським прокурором Романом Федиком.

Також повідомлялося про те, що НАК «Нафтогаз України» ініціювала перегляд складу аукціонного комітету на торгах з продажу нафти і нафтопродуктів, вироблених держкомпаніями. Про це йдеться в листі виконавчого директора «Нафтогазу» Андрія Пасішника, адресованому міністрові енергетики та вугільної промисловості України Юрію Продану.

За словами директора Центру політичних досліджень Михайла Погребинського, лоукост компанії відбирають прибуток у «Міжнародних авіаліній України». Таку думку експерт висловив, коментуючи заяву генерального директора компанії Wizz Air про те, що вона може бути закрита в зв'язку із введенням нового порядку призначень на маршрути.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28