Перші чотири вантажівки з уламками літака «Боїнг-777» рейсу МН17 взяли курс на Нідерланди. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

Наголошується, що всі необхідні процедури, пов'язані з митним оформленням зазначеного вантажу, виконані співробітниками Харківської митниці своєчасно і в повному обсязі згідно з вимогами чинного законодавства України та Королівства Нідерландів.

Станом на сьогодні ще вісім вантажівок зайшли на територію області для подальшого завантаження й відправлення за місцем призначення.

«Передбачається, що останні автомобілі зі спецвантажем залишать Харківську область 8 грудня цього року», - зазначив Балута.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня 2014 року літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам - Куала-Лумпур, зазнав катастрофи у Донецькій області в Україні. На борту перебувало 298 осіб. Усі вони загинули.

Офіційний представник Ради з безпеки Нідерландів Сара Ферной заявила, що уламки літака «Боїнг-777», що залишилися в Україні, не становлять інтересу для розслідування причин авіакатастрофи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом